Om os

Kulturskolen formidler undervisning i Lyngby-Taarbæk, Helsingør og Halsnæs kommune.

Administrationen har til huse i Espergærde, mens vores kursus aktiviteter kan findes rundt i alle 3 kommuner og online i hele Danmark. Alle kan deltage.

Kulturskolen formidler i 2024 omkring 250 kurser og foredrag, hvor vi har tilknyttet 80 kompetente undervisere, som står klar til at invitere dig inden for i kulturskolens verden, hvor de deler ud af deres viden, passion og evner. 

Kulturskolen er optaget af at tilbyde et pusterum og en plads til at tænke, tale og dygtiggøre sig alene for fornøjelses skyld. Hos Kulturskolen kan du derfor deltage i højaktuelle debatter, højskoler og foredrag, få udvidet din verden med med kulturture men især har vi fokus på, at du kan udleve din kreative skabertrang og mærke glæden ved fællesskaber. 

Den frie tid og hvordan vi bruger den, vil Kulturskolen give inspiration til.

Alle os, der har været i berøring med det folkeoplysende fællesskab, kender følelsen og det fantastiske rum og magien der opstår, når man lærer noget nyt sammen med andre, de nye erkendelser og venskaber, der spirer. Kort sagt det fundament som alle folkeoplysende foreninger hviler på, nemlig at vi er sammen om at lære noget nyt ud af lyst og aldrig af pligt.  

Måske er det netop i vores frie tid, at vi har muligheden for at nytænke måden, vi lever på, arbejder på og organiserer os på. Når vi får muligheden for at tænke og handle uden fokus på produktivitet eller effektivitet, så sker der ofte noget helt andet, end hvad vi havde i tankerne til at starte med.  

Kulturskolen står på 2 ben. Det ene ben fastholder, tilpasser og udvikler den aftenskole vi kender, og det andet ben er hele tiden nysgerrig på og på jagt efter at udvikle og nytænke en skole i tråd med vores samfund. I år 2024 har vi fokus på at få flere unge undervisere og ikke mindst tilbyde endnu flere kreative hold.

Kulturskolen – når du vil være god til noget!